Fijne feestdagen en een voorspoedig 2018

Beste Nederlanders in Shanghai,

We zijn aan het eind gekomen van een mooi jaar. Een jaar waar we als vereniging mooie evenementen hebben kunnen organiseren. Uiteraard willen wij ook dit jaar onze sponsoren weer bedanken voor hun bijdragen en alle vrijwilligers voor hun inzet. Zonder jullie hulp was het ons niet gelukt!

In 2017 zijn wij als bestuur van de NVS een nieuwe richting in geslagen om meer inhoud te geven aan wat de Nederlandse vereniging voor u kan betekenen. Het is ons doel om voor zowel voor jong als oud evenementen te organiseren en het leven in Shanghai toch een beetje Nederlands te maken.

Naast onze gebruikelijke hoogtepunten zoals Koningsnacht met de “Hermes House Band”, de Koningsmarkt in de tuin van het Okura hotel en de aankomst van Sinterklaas in Shanghai, hebben we dit jaar ook nog andere speciale activiteiten georganiseerd.

Zo heeft het Nederlands Kinder Theater “Love that dog” een Nederlandse voorstelling gegeven, hebben we lokale gerechten leren koken tijdens een gezellige kook workshop, heeft Eefje van Rammeloo een boeklezing gegeven en hebben Chef-kok Koen (van El-Willy) en onze Hollandse bakker Barry met een grote groep kinderen pepernoten gebakken.

Dit jaar is de Nederlandse borrel, iedere 2e vrijdag van de maand, “On Tour” gegaan. Nederlandse ondernemers in Shanghai hebben hun werkomgeving omgetoverd tot borrellocatie om zo onder het genot van een hapje en drankje een kijkje achter te schermen te kunnen nemen. De NVS borrel is de uitgelezen kans om gezellig met vele Nederlanders samen te komen en nieuwe vrienden te leren kennen.

Helaas hebben we in 2017 afscheid genomen van 3 bestuursleden die zich heel hard hebben ingezet voor de vereniging. Claudia, Lisanne, en Thomas heel erg bedankt! Vooral Thomas willen we extra bedanken voor zijn inzet als voorzitter van de NVS! Na 6 jaar heeft hij tijdens de NVS borrel in Real Shanghai het voorzitterschapsstokje overgedragen aan Dirk. Uiteraard hopen we hen tijdens de NVS activiteiten nog steeds tegen te komen.

Als bestuur kijken we erg uit naar 2018, waar weer mooie evenementen op het programma staan.

Shanghai krijgt zijn eerste “Heel Holland Bakt” en tijdens de F1 gaan we met zijn allen Max aanmoedigen! Ook gaan we door met de borrel “On Tour” dus houd de NVS WeChat in de gaten voor de datums en locaties.

Namens het bestuur wensen wij u fijne feestdagen en een voorspoedig 2018 toe en wij hopen u het komende jaar weer allen te zien tijdens de evenementen van de NVS.

Groet

Dirk, Michelle, Joost, Thomas, Amy, Erik en Sofie