LanguageOne

WERELDWIJD THUIS IN MOEDERTAALONDERWIJS

U woont in of rondom Shanghai en uw kind volgt onderwijs aan een internationale school. Of u bent van plan om naar Shanghai te verhuizen. Maar hoe zorgt u ervoor dat de Nederlandse taal en cultuur niet verloren gaan? En dat uw kind probleemloos aansluiting vindt bij Nederlandse of Belgische scholen als u besluit terug naar huis te gaan?

 

LanguageOne is al meer dan 30 jaar een begrip in het ontwikkelen en verzorgen van moedertaalonderwijs voor jongeren die opgroeien in een internationale setting. Door kwalitatief, eigentijds en inspirerend Nederlandse Taal en Cultuuronderwijs (NTC) brengen we leerlingen tussen de 2,5 en 18 jaar thuis in de eigen taal en cultuur. Zo’n 1300 leerlingen volgen Nederlandse lessen op één van onze locaties in Europa, het Midden en Verre Oosten en Australië. Een team van 80 vakbekwame en ervaren leerkrachten zorgt er voor dat kinderen die in het buitenland wonen hun eigen taal blijven ontwikkelen.

 

In ons programma voor kinderen tot 12 jaar is er veel aandacht voor taal, spelling, lezen en woordenschat. Het programma voor jongeren vanaf 12 jaar is gericht op de instroom in het Nederlandse en internationale onderwijs en op de voorbereiding op een Nederlands examen.

Binnen de programma’s wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse/Vlaamse cultuur, actualiteiten en maatschappelijke onderwerpen uit het Nederlandse taalgebied. We vieren Sinterklaas en kerst, doen mee met de Kinderboekenweek en Koningsdag, en organiseren culturele activiteiten zoals theaterbezoeken en filmavonden.

 

LanguageOne heeft vijf locaties in Shanghai en een locatie in Suzhou, op gerenommeerde internationale scholen. LanguageOne is aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) en geaccrediteerd door de Inspectie van het Onderwijs.

 

Nieuwsgierig naar onze school? Bezoekt u dan onze website www.languageone.org of voor een informele indruk onze Facebookpagina https://www.facebook.com/languagoneshanghaisuzhou

Mailen kan naar [email protected]logo-language-one-voorstel-06