Ontspanning

Jongeren

Shanghai heeft veel te bieden voor jongeren: alle mogelijke sporten (bijv. klimmen, karten, skiën en dit allemaal indoor), hockey, voetbal, tennis. Shanghai is een walhalla wat betreft shoppen en er zijn natuurlijk eindeloos veel uitgaansmogelijkheden. Veel internationale scholen in Shanghai bieden tegenwoordig een International Baccalareate (IB) programma of de Amerikaanse variant, een Advanced Placement (AP)programma.

Speelgoedgroepjes

Voor mensen met jonge kinderen is aansluiting zoeken bij een speelgroepje een goede manier om te wennen aan de nieuwe omgeving, de vreemde talen en de andere culturen. Zo’n groepje opzetten met een aantal ouders en kinderen in dezelfde leeftijd, of deelnemen natuurlijk, is de manier om je kind met andere kinderen te laten spelen.

Kinderattracties

Een greep uit het ruime aanbod aan kinderattracties in Shanghai: parken (met vaak volop

Kinderactiviteiten), skatebaan, aquaria, dierentuin, safaripark, insectenmuseum, Science en Technology Museum, skibaan, golfslagzwembaden, . Er is hier echt van alles te doen!

Zoek je structurele buitenschoolse activiteiten als toneellessen, handenarbeid, schildercursussen, techniek voor kids? Zie dan o.a.:

www.kidsgallery.com
www.ctworkshop.com.cn
www.topsecretscience.com.sg

Sporten

Voor bijna elke sport kun je terecht in Shanghai. Sportfaciliteiten zijn vaak aanwezig op de compounds (en bij hotels). Voor kinderen zijn er buitenschoolse activiteiten via de scholen en soms ook via de compound. Enkele organisaties die sport aanbieden (voor jong en oud) zijn:

[email protected]
www.activekidz.org
www.sportforlife.com.cn
www.multisport.com.cn

Bekijk hier een overzicht van Nederlandse Sportclubs in Shanghai:

Overzicht Nederlandse Sportclubs

Op deze pagina vindt u sportclubs in Shanghai. Deze clubs maken geen onderdeel uit van de Nederlandse Vereniging, maar zijn op zichzelf staande verenigingen. Uiteraard kunnen wij deze clubs u van harte aanbevelen.

Voetbal: sponsors nov
Hockey: Hockey shanghai dragons
 Zeilen: Shanghai Boat & Yacht Club

Voor een ruimer aanbod, zie bijv. That’s Shanghai.