Voetbal

FC Oranje is de oudste voetbalclub van Shanghai, opgericht April 20 1993.

FC Oranje speelt in de Premier League van de Shanghai International Football League en onze 543 gespeelde wedstrijden zijn een record in Shanghai. http://www.eteamz.com/SIFL/.

De verrichtingen van FC Oranje kan je vinden in That’s Shanghai online op onderstaande link. http://online.thatsmags.com/search?item=SIFL

Vanaf het eerste seizoen tot nu hebben we 35 prijzen gewonnen. Onlangs hebben we voor het eerst meegedaan aan de Phuket 7s in Thailand en hebben daar brons gewonnen. Vorig zomer wonnen we het eerste ‘Bund Beach Voetbal Toernooi’. Het gros van onze spelers komt uit Nederland maar we hebben ook spelers uit China, Japan, Colombia, Chili, Bolivia, Peru, Kameroen, Togo, Madagaskar, Spanje, Frankrijk en Zweden.

We spelen onze wedstrijden op zaterdag op de SCSC in Waigaoqiao Pudong http://www.shanghaifootballclub.com/ en trainen op dinsdagavond in het Jingan Stadion op 888 Changping lu van 8 tot 10 in the avond.  http://shanghaiultimate.com/gamespractices/jingan-workers-stadium/

We hebben inmiddels ook een eerste 5-a-side event gehad op donderdag en het is de bedoeling dit te handhaven zodat we 3 keer in de week kunnen voetballen. In het komende seizoen willen we een serieuze poging doen het kampioenschap te winnen.

We spelen ook toernooien/wedstrijden elders in China en Zuid Oost Azië. Zo hebben we een paar wedstrijden in het Beijing Workers Stadium gespeeld, drie keer meegedaan aan het Internationaal Sevens Toernooi in Manilla Filippijnen en een wedstrijd gespeeld in Ulan Bator tegen het nationale team van Mongolië. We hebben ook mee gedaan aan het eerste internationale voetbal toernooi in Pyongyang Noord Korea.

Op 11 April 2015 deden we voor het eerst mee aan de Andaman Int’l Phuket 7s in Thailand. Daar zijn we op het podium belandt met de 3e plek uit 12 teams. (hieronder het team dat de 2e wedstrijd met 5-0 won door doelpunten van Marijn Ten Wolde (2) (rechts achter), Tom Bus (2) (met bril) en Woody Mu (1) (3e links achter)

FC oranje tweede fot

We zijn altijd opzoek naar nieuwe spelers en mocht je interesse hebben contacteer Tom Bus dan op onderstaande gegevens.